Naar keuze een restaurant uit

 

  • Le Jardin d’en Bas

 

Beeldt u zich een middeleeuws gebouw in, op de oever van de Maas, langs het Ravel-pad, waarin al vele generaties wordt gekookt met de producten van de streek. Een plaats waar men zich thuis voelt...

 

Een ongebruikelijk restaurant dat de omweg meer dan waard is, in 1984 geopend door Martine Bothy, die in 2007 de fakkel doorgaf aan haar zoon Olivier Hiquet.

 

“De regionale keuken!” roept Olivier. We durven de term bijna niet meer te gebruiken, wegens volledig uitgehold. “Weet u, hier koken we zoals we altijd al gekookt hebben, kleine gerechten op groot- moeders wijze met producten uit de streek.” Doodeenvoudig, maar oh zo lekker.


Op de kaart vindt u dus gerechten zoals een hutsepot met wijngaardslakken uit Warnant, de salade van gerookte eendenfilet met sinaasappelpartjes, fricassee van konijn met rozemarijn, lamsmuis, kalfsschenkel op oude wijze...

 

Het restaurant heeft zijn naam bovendien niet gestolen: in de tuin groeien tal van kruiden en aromatische planten die in de stoofpotjes worden gebruikt.

 

Le Jardin d’en Bas is niet zo gemakkelijk te vinden. Haastige automobilisten zouden er wel eens pardoes voorbij kunnen rijden - jammer voor hen! Het is een magische, authentieke plaats, met een lange geschiedenis. Een eenvoudige, familiale geschiedenis. Wedden dat u terug wilt komen?

 

Dit TastePack® geeft recht op een driegangenmenu, exclusief dranken, voor twee personen.


Open van donderdagmiddag tot maandagavond Regionale keuken - maaltijden in de tuin - traiteurdienst

 


  • Tout Simplement

 

 

In dit bekende restaurant in Dinant bieden Cécile en Dimitri Piret u een klassieke, inventieve Franse keuken met een hedendaagse toets aan, op basis van verse, regionale producten...

 

Hij is de specialist op het vlak van op houtvuur gegrild vlees.

 

De hedendaagse inrichting en een warme sfeer zullen u onmiddellijk op uw gemak stellen. In de zomer is het grote tuinterras open.

 

Voor Dimitri begint het koken met een aantal kleine, eenvoudige principes.

 

“Hier wordt alles met de hand bereid en werken we enkel met verse producten. Ik wil altijd de smaken van de gebruikte ingrediënten respecteren.”


Zijn geheim heeft ook te maken met de volgorde van de seizoenen. “We koken de reeragout bijvoorbeeld enkel tijdens een zeer specifieke periode.”

 

Ook de desserts worden met de nodige aandacht voorbereid. “Ik blijf traditioneel. De klanten houden vaak van eenvoudige recepten, maar staan af en toe ook wel open voor nieuwe ontdekkingen.”

 

Wat de wijnen betreft, kiest Tout Simplement voornamelijk voor Franse wijnen. “We hebben een kleine, gebalanceerde kaart met wijnen die je niet overal terugvindt. Ze bestaat uit klassiekers, en nieuwe ontdekkingen tegen sympathieke prijzen. Voor de wijnen uit de rest van de wereld, laat ik me vooral door mijn hart leiden.”


Dit TastePack® geeft recht op een driegangenmenu, exclusief dranken, voor twee personen.


Gesloten op dinsdag, donderdagavond en zaterdagmiddag Tijdens het seizoen enkel gesloten op dinsdag.

 

 

  • Le Terminus


Le Terminus, dat is een cruciaal adres als het om streekgerechten gaat.

 

In het oude stadion van Evrehailles-Bauche geniet u in alle rust en eenvoud van een heerlijke maaltijd...

 

In het hart van de vallei van de Bocq, niet ver van Crupet, kunt u in de zomer terecht op het schitterende terras, voor een heerlijk moment van ontspanning tijdens een maaltijd met vrienden of met uw geliefde.


Christian en Géraldine, de eigenaars, stellen u een traditionele Franse keuken voor. Christian, een voormalig beenhouwer, maakt het allerbeste gegrilde vlees klaar.

 

Ontdek elke week ook de suggesties, aangepast aan de seizoenen. Le Terminus is hét adres voor liefhebbers van verse, authentieke producten. 


Dit TastePack® geeft recht op een driegangenmenu, exclusief dranken, voor twee personen.

Gesloten op woensdag, maandag- en dinsdagavond. Tijdens het seizoen enkel gesloten op woensdag.

Toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit. Uitgebreide parkeermogelijkheden tegenover het restaurant.

Keuken open van 12.00 tot 14.30 uur en van 18.30 tot 21.30 uur.