Naar keuze een restaurant uit

 

  • Eb en Vloed

 

Eb en Vloed is een relatieve nieuwkomer op het Sint-Katelijneplein in Brussel. Deze buurt, niet ver van de Vismarkt en de Beurs, is al jaren bekend om zijn talrijke gezellige restaurantjes...

 

In 2008 openen Thierry Everard en Hervé Beaumenil dit restaurant, na een grondige renovatie van het schitterende gebouw.

 

Ze creëren hun eigen concept, met een bijzonder jong en rijkelijk verlicht interieur.

 

In het midden van het restaurant gaat alle aandacht naar de bar, met zijn constructie in de vorm van een gigantische witte schelp.

 

Het zwart en wit contrasteren in dit strakke, rustgevende interieur waar de vele grote ramen een zicht bieden op het Sint-Katelijneplein.


Zoals de naam van dit restaurant aangeeft, wordt de kaart gedomineerd door heerlijke gerechten met vis, schaal- en schelpdieren.

 

Voor een optimale kwaliteit en versheid worden de producten rechtstreeks uit Bretagne geïmporteerd. De oesterbar zal u doen watertanden met zijn Pousses en Claire. Maar dat zijn niet de enige maritieme delicatessen op de kaart: wat dacht u bijvoorbeeld van kabeljauw met zwarte truffel?

 

U kunt ook alle zeevruchten, wijnen en specerijen in de bijbehorende boetiek van Eb en Vloed kopen, om thuis het culinaire plezier voort te zetten.

 

Dit TastePack® geeft recht op een driegangenmenu, exclusief dranken, voor twee personen.


Gesloten op zondag.


  • La quincaillerie


Dit gebouw, in 1903 ontworpen en gebouwd door leerlingen van Victor Horta, huisvestte van 1903 tot 1978 een echte ijzerwarenwinkel, met 1001 lades uit authentiek Amerikaans dennenhout.

 

Sinds mei 1988 kunt u hier terecht voor restaurant La Quincaillerie...

 

Dit Brusselse adres, vaak geïmiteerd maar nooit geëvenaard, met zijn honderden lades en schappen die een warme sfeer van vroeger uitstralen, behoeft al lang geen introductie meer.

 

Of het nu gaat om een romantisch diner onder de galerijen, een zakenlunch of een maaltijd met vrienden, La Quincaillerie is “the place to be”.

 

Het restaurant bevindt zich op een steenworp van het Kasteleinsplein, in een van de meest trendy en levendige wijken van de hoofdstad.

 

Tot middernacht kunt u er terecht voor heerlijke schotels met zeevruchten, de specialiteit van het huis.

 

De kaart biedt heel wat interessante ontdekkingen op het vlak van vlees en vis, en vooral een wijnkaart met meer dan 150 wijnen, samengesteld door Madeleine Deryhon, wijnspecialiste en tevens eigenares van het restaurant.


Dit TastePack® geeft recht op een driegangenmenu, exclusief dranken, voor twee personen

 

 

Open van maandag tot zaterdag van 12 tot 14.30 uur en van 19 tot 24 uur. Open op zondag van 19 tot 24 uur. Gesloten op zondagmiddag en ’s middags op feestdagen. Parkeerdienst.

 

 

  • Bleu de toi

 

Dit verleidelijke restaurant, verstopt in een oud huis uit grootmoeders tijd, dat zijn naam van “Brussels eethuisje” zeker verdient, maakt al 17 jaar deel uit van het gastronomische parcours van de hoofdstad...

 

De naam op zich is al een heel programma dat, letterlijk en figuurlijk, een hele verliefde dimensie toevoegt aan het fijnproevers- aspect.

 

Bovendien koos dit restaurant voor verliefde koppeltjes ultramarijn-blauw als symboolkleur, een tijdloos palet dat rijmt met liefde en tederheid en waarvan het tweede initiaal op zich rijke weerklanken heeft: “B” van Blauw, maar ook van Bountje, van Brussel, of gewoon van Bintje, één van de hoofdproducten die bijdragen tot de originaliteit van het huis.

 

Verwen uzelf en laat u verleiden door onze vele troeven: een verzorgde lunch ’s middags, Canadese kreeft van topkwaliteit, seizoengebonden suggesties, huisgemaakte desserts, een ruime selectie wijnen en Belgische bieren, romantische tafels rond de open haard, een aangename en gezellige plek voor een familie-etentje.

 

 

Gesloten: zondag, maandag (tijdelijk), zaterdagmiddag


Keuken: Frans, Belgisch Voorzieningen: honden toegelaten, kindergerechten, terras en RestoBooking