Naar keuze een ontdekkingsbezoek uit :

 

  • Espace des Saveurs

 

L’Espace des Saveurs, gevestigd in het voormalige station van Herve, verwelkomt u voor een virtuele reis door dit prachtige gebied met zijn typische landschappen en heerlijke streekproducten !


Jean de Herve heeft voor u de tafel gedekt en heet u hartelijk welkom op een reis door het hart van de dorpen in de streek. Ontdek het weinig bekende erfgoed en de typische producten van dit boeiende gebied, met zijn rijke architectuur, keuken, natuur- pracht, folklore en geschiedenis ...


U wordt verwelkomd met een stukje zachte kaas van Herve.

 

Vervolgens wordt u naar de projectiezaal geleid en neemt u plaats aan de indrukwekkende tafel, voorgezeten door Jean de Herve.

 

U krijgt een multimediavoorstelling van zo’n twintigtal minuten te zien, en na afloop worden u nog een glaasje alcoholvrije cider en een stukje pikante kaas van Herve aangeboden.


Poëzie, emoties, klank- en lichtspel, projecties van beelden, een verbazingwekkend sprekend hoofd ... Als u in de streek bent mag u dit schouwspel gewoon niet missen!

 

Met uw gezin, met vrienden, alleen of in groep, met of zonder kinderen: u bent het hele jaar door welkom bij Jean!

 

Het smaakmuseum is open van maandag tot vrijdag van 9 tot 18 uur, van 1 april tot 30 september ook vanaf 10 uur in het weekend, en tot 17 uur van 1 oktober tot 31 maart.


Het museum en de sanitaire installaties zijn toegankelijk voor personen met een handicap.

 

 

  • Les Apéros de Philomène

 

... geluk in een fles. Het was voor zijn plezier, en uit liefde voor de natuur, dat een van de laatste likeurstokers in België nog wijn en ratafia maakte in zijn kelder in Verviers .

 

De dranken die hij produceerde vielen zozeer in de smaak bij zijn naasten, dat ze hem hebben aangemoedigd om zijn activiteiten uit te breiden en een breder publiek te bereiken.

 

Les Apéros de Philomène, oorspronkelijk uit de Hoge Ardennen, zijn het resultaat van het originele alchemie tussen planten en natuurlijke wijnen !

 

Kom in het gezelschap van meester-ambachtsman Jean-Pierre Born een likeurstokerij op mensenmaat ontdekken. De bijzonder boeiende rondleiding, met heel wat anekdotes, geschiedenis en ook technische uitleg, wordt uiteraard aangevuld met proefsessies die uw smaakpapillen zullen prikkelen. Maak kennis met deze authen- tieke onderneming en haar verschillende pékêts, fruitwijnen en afgeleide producten ...

 

In dit tijdperk waar alles snel-snel moet gebeuren en alle industriële dranken hetzelfde smaken, zullen deze verfijnde aperitieven zelfs de meest blasé criticasters en doorwin- terde drinkers weten te verbazen.

 

Een sympathieke manier om beter kennis te maken met deze dranken van eigen bodem !

 

  • Stroopfazbriek Nyssen


In de ambachtelijke stroopfabriek van Aubel wordt al vijf generaties lang traditionele stroop gemaakt volgens het eeuwenoude recept van de boerderijen in het Land van Herve...

 

Hoewel technische evoluties ervoor hebben gezorgd dat sommige processen nu gemakkelijker uit te voeren zijn, blijven de eeuwen- oude tradities nog altijd ongewijzigd.

 

In de loop der jaren werd het gamma uitgebreid met andere specialiteiten.

 

Stroop is hier een familietraditie; de nodige vakkennis wordt van generatie op generatie doorgegeven, en de aflossing staat al klaar! Het resultaat: een bijzonder smeuïge stroop met een smaak die zijn gelijke niet kent.


De ambachtelijke stroopfabriek van Aubel is een onderneming op mensenmaat die zijn grondstoffen nauwkeurig uitkiest, een bewijs van zijn engagement voor kwaliteit, tot grote tevredenheid van de steeds talrijkere klanten.

 

Bezoeken elke zaterdag om 16 uur, in het Frans, Nederlands, Engels of Duits.