Naar keuze een ontdekkingsbezoek uit

 

  • De beboste heuvels van Dinant


Deze wandeling vanuit het centrum van Dinant toont u zowel het stedelijke als het landelijke gezicht van de stad aan de Maas.

 

VERTREK VANUIT DINANT

 

Op basis van een beschrijving; wandeling zonder merktekens: +/- 6 km

 

In de stad: het parcours volgt kleine straatjes, ver weg van de hoofdwegen, in de gezelligste buurten. U komt onder meer voorbij het Maison de la Pataphonie (het oudste huis in Dinant), een unieke omgeving voor geluidscreaties en muzikale ontdekkingen, het gerechtsgebouw, de Square Lion, het cultureel centrum, de oevers van de Maas.

Langs de velden: de groene hellingen langs de stad, een prachtige natuur, steile rotsen, originele uitkijkpunten en de trotse Bayard-rots met zijn 30 meter hoogte.

 

Opgelet: deze wandeling is lichtjes sportief van aard.

 

Materiaal voor de wandelaar: een wandelkaart van Dinant, schaal 1:25.000 + beschrijving van twee lussen rond Dinant (5 en 6 km)


  • Des Aiguilles de Challeux


Deze sportieve wandeling voert u mee langs adembenemende landschappen .

 

VERTREK VANUIT FURFOOZ

 

Merktekens: omgekeerde blauwe driehoeken - 9 km

 

Dring door tot het hart van deze woeste vallei, geschapen door een rivier met scherpe meanders en snelstromend water, een favoriet bij kajakkers: de Lesse. Voor dit avontuur vertrekt u vanuit Furfooz, een typisch dorpje met statige huizen in kalksteen.

 

Furfooz bezit een natuurreservaat waar de zonnige rotswanden een zeer interessante fauna en flora huisvesten – beslist de omweg waard.

 

Nadat u het plateau van Furfooz verlaat, daalt u het pad af naar de oevers van de Lesse. Volg de rivier, en na een paar honderd meter duiken de vervaarlijke “Aiguilles de Challeux” op.

 

Houd alvast uw fototoestel klaar !

 

Materiaal voor de wandelaar: een wandelkaart van Anhée, schaal 1:25.000 + beschrijving van een lus rond Dinant (5 km) en een lus Falaën- Sosoye, in de reeks “De Mooiste Dorpjes van Wallonië” (7 km) + 1 postkaart.

 

  • De Abdijen

 

Een natuurwandeling langs twee van de belangrijkste sites in Wallonië: de benedictijnenabdijen van Maredsous en Maredret, allebei gelegen in een schitterende natuurlijke omgeving, in de pittoreske vallei van de Molignée.

 

VERTREK VANUIT MAREDRET

 

Merktekens: groene rechthoeken - 6 km (+ 7 km)

 

De abdij van Maredsous zet de traditie van gastvrijheid van de benedictijnen voort en het onthaalcentrum St-Joseph verwelkomt u voor een aangename pauze: in de cafetaria kunt u de traditionele specialiteiten van de abdij proeven: brood, kaas, bier en streekproducten ...


De wandeling voert u vervolgens via bospaden naar de abdij van Maredret, minder bekend maar minstens even indrukwekkend. Stop even in het winkeltje met handwerk, waar de nonnen u zullen verwelkomen en laten kennismaken met een kunstvorm die ze als geen ander beheersen: de gotische miniaturen.


Deze wandeling kan worden verlengd met de wandeling van “Beau Chêne” van 7 km, gemerkt met groene ruiten. Onderweg komt u langs de kaasboerderij van Chertin. Kaasliefhebbers zullen hier zeker aan hun trekken komen, en kunnen proeven van een stukje “Falaën”, “Molignard” of “Chertin”. Dit parcours heeft een matige moeilijkheidsgraad.
   

Materiaal voor de wandelaar: een wandelkaart van Anhée, schaal 1:25.000 + beschrijving van een lus rond Dinant (5 km) en een lus Falaën-Sosoye, in de reeks “De Mooiste Dorpjes van Wallonië” (7 km) + 1 postkaart.