Naar keuze een ontdekkingsbezoek uit

 

  • Fijnproeverswandeling


Brussel staat in het buitenland al van oudsher bekend om zijn lekkere eten...

 

Tijdens de Breughelkermissen, de Blijde Intredes, de overvloedige banketten ten tijde van de belle époque of gewoon de dag van vandaag in restaurants met aantrekkelijke decors en menu’s: Brussel staat bij bezoekers al lang gekend om “de kunst van het eten” die de stad typeert.

 

Deze rondleiding voor fijnproevers voert u langs een sensueel, artistiek en economisch parcours.

 

Ontdek de geschiedenis van de Brusselse gastronomie en trakteer uzelf op een moment van puur genot ... weliswaar te delen met anderen!

 

  • De Chocoladeroute


Een evolutie van 400 jaar, van de Azteken tot hier in België: de chocolade zoals we die nu kennen heeft al een lange weg afgelegd .

 

De Spaanse conquistadores vonden het maar een bitter en ondrink- baar drankje. Later werd het een geneesmiddel in Spanje, en nadat er suiker aan werd toegevoegd, werd het al snel populair in de hogere kringen. Ondertussen zijn de weldoende effecten van chocolade alom bekend !


Na een hele reeks gedaanteverwisselingen belandt chocolade ook hier in Brussel, en meer bepaald in de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen, bij een apotheker/snoepgoedmaker genaamd Jean Neuhaus. Aan hem hebben we de huidige pralines en hun typische verpakking te danken.


Elke land houdt ervan en heeft zijn eigen nationale versie, maar Belgische chocolade, door zijn kwaliteit en een vakbeheersing waar andere landen alleen maar kunnen van dromen, is nu internationaal geroemd.


Wij nodigen u uit voor een smakelijke wandeling om de geschiedenis, creatietechnieken en weldoende effecten van dit nobele element van ons gastronomische erfgoed te ontdekken. Beleef, ruik, voel en proef het resultaat van deze delicate kunstvorm, die hier tot een ware levensstijl is verworden. Of u nu de voorkeur geeft aan witte, melk- of pure chocolade, laat u meevoeren en wegdromen over verre oorden .

 

 

  • De 5 zintuigen


Ontdek de geschiedenis van het hart van Brussel op een manier die u nog nooit hebt meegemaakt .

 

Speel met uw zintuigen om de grote en kleine verhalen van onze hoofdstad te ontdekken !

 

Tijdens deze rondleiding treedt u in de voetsporen van striphelden en topkoks, schrijvers en zangers, edellieden en ambachtslui.

 

Interactiviteit, exclusiviteit, animaties, quiz: allemaal boeiende elementen in deze ontdekkingstocht van Brussel en zijn levensstijl!