Naar keuze een ontwikkelingsbezoek uit :

 

  • Kunstgalerijen


Een rondleiding langs een paar galerijen in de trendy Dansaertwijk...

 

Dit is een prachtige gelegenheid om de evolutie van de wijk en meer bepaald het recente fenomeen van het “Dansaert-effect” beter te begrijpen.

 

We nemen u mee op verkenning langs een paar galerijen voor hedendaagse kunst, die de vinger op de pols leggen van de huidige sociale/stedelijke veranderingen en artistieke stromingen.


Afspraak: voor het Gemeenschapscentrum De Markten, Oude Graanmarkt 5, 1000 Brussel


Duur: 1.30 uur


Deze rondleidingen vinden plaats van woensdag tot zaterdag vanaf 11 uur (met het oog op de openingsuren van de galerijen)

 

 

  • Surrealistisch


Surrealisme hier, surrealisme daar ... Maar waar vinden we dat surrealisme dan precies terug in de stad?

 

Wij hebben het voor u opgespoord, achtervolgd, in kaart gebracht .

 

Kan het nog Belgischer?  Van Magritte tot Delvaux, met de eeuwige compromissen en ironie, megalomane projecten en vervreemding van voorwerpen, multiculturalisme en tweetaligheid ...

 

We verkennen het centrum in de voetsporen van Magritte en de surrealisten. We gaan dus niet zomaar hun schilderijen bekijken - hoewel ze wel voortdurend ter sprake zullen komen tijdens de wandeling - maar zullen proberen een tipje op te lichten van de sluier over deze mysterieuze man en zijn bolhoed ...


Bent u klaar om uw leven van alledag binnenstebuiten te keren en u te laten overweldigen door al het bizarre in deze stad?

 

Welkom in “het andere Brussel”!

 

Na afloop van de rondleiding kunt u het nieuwe Magritte Museum bezoeken (zonder gids; toegangsprijs: 8 euro niet inbegrepen in de ActivPack)


Rondleiding met of zonder bezoek aan het Magritte Museum. Gelieve drie weken op voorhand te reserveren als u het Magritte Museum wenst te bezoeken.


Afspraak: Koningsplein 1, 1000 Brussel Duur: 1.30 uur

 

 

 

  • Stripverhalens


De stripwandeling is een verkenning van de interactie tussen artistieke en stedelijke expressie

 

Een rondleiding voor grote en kleine kinderen, die de fantasiewereld van het stripverhaal in de hoofdstad verkent !

 

Zowel fanatici als occasionele liefhebbers, verstrooide lezers als aandachtige reizigers zullen wegdromen tijdens dit parcours dat u meevoert naar verre oorden in uw hoofd - tot de tekstballon weer doorprikt wordt!

 

Bent u klaar om u te laten meeslepen? Wij zullen u weten te verrassen!